Buutavond 2019

Zaterdag 16 november is het carnavalsjaar bij de Kloetentreajers van start gegaan! De aftrap begon met de welbekende buutavond en de zaal zat gezellig vol! De grote vraag die al weken door het dorp gonst en het gesprek van de dag was: wie wordt de nieuwe prins of prinses?

Veel lokale buuts
Een aantal jaren geleden vroegen we ons af of er  nieuw Netterdens talent zou opstaan om buuts te verzorgen tijdens de buutavond met nieuws uit het dorp. Dit jaar konden we ons geluk niet op met drie lokale buuts: de Bintjes, Buurman & Buurman en de Klikkers. Daarnaast was er ook een spectaculair optreden van de dansgarde en het dansdebuut van de hofdames (althans het dansdebuut op het podium, naast het podium hebben ze genoeg danservaring ;-)).

Prins Joris treedt tot het Carnavalsbestuur
Nadat Prins Joris den Eerste zijn eremetaal aan diverse personen heeft uitgereikt, inclusief internationale telefoongesprekken naar zijn broertje Jelle en vriend Hendrik (Australië en Nieuw-Zeeland wel te verstaan) werd het dan toch tijd om af te treden. Joris gaf aan dat hij de Kloetentreajers echter niet kan missen en zal vanaf komend carnavalsjaar het nieuwste bestuurslid zijn en hiermee Kim Kuster opvolgen die op haar beurt toetreedt tot de hofdames.

Wisseling van de wacht – wie o wie?
Diverse complottheorieën gingen aan de onthulling vooraf: verschillende mensen werden gemist in de zaal. Om 23.30uur kwamen de verklede personen binnen, in een gondel. Ze roeiden door de zaal en eenmaal op het podium vond de onthulling plaats.

Niemand minder dan Femke Bleumer zal het komende jaar regeren over het Kloetentreajers dorp met de leus:

Wi-j verzoepen ons! 

Prinses Femke den Eerste met haar gevolg: Daniëlle Salemink en Kim Kuster.

prinses-femke-1